INBINDEN

Wat is mooier dan een goed, vakkundig ingebonden werkstuk, stageverslag, jaarverslag of ander document. We bieden diverse mogelijkheden, met elk hun specifieke voor- en nadelen.

RINGBINDING

Het meest populair is de ringbinding. Er worden vierkante ponsgaten aangebracht. Naar keus een transparant voor en achter, of eventueel een gekleurde achterkant. Het grote voordeel van deze binding is dat het boekwerk volledig open en vlak blijft liggen. Het kan ook helemaal worden teruggeslagen.

STEELCRYSTAL BINDING

Ook veel toegepast is de steelcrystal binding. Dit is een stalen rug in de kleur wit met aangelaste transparante voor- en achterkant. Het document wordt door verwarming in de rug gelijmd, wat een zeer sterke binding geeft. Nadeel van deze methode is dat het boekwerk niet volledig vlak ligt en niet kan worden teruggeslagen. Toepasbaar tot een aantal van 340 vellen.

VELOBIND BINDING
Het Velobind systeem is speciaal voor zeer dikke verslagen. Er worden 10 ronde gaatjes geponst, vlak aan de rand van het papier. Hierdoor wordt een bovenrug met 11 pennen aangebracht. Vervolgens wordt een onderrug aangebracht en worden de 11 pennen met de onderrug thermisch gelast. Het resultaat is buitengewoon sterk en ook geschikt voor het inbinden van jaargangen van tijdschriften.

KALENDER BINDING

De kalender binding is een ring binding waarbij tevens een "duimgat" wordt gestanst bovenaan de pagina's. In de binding wordt een ophanghaak ingesloten. Wordt ook veel toegepast voor oa onderhoudschema's, waarbij omslaan per periode gewenst is. De kleur van de ophanghaak is wit of zwart.